Yumurtayı böyle haşlayın! Kabukları kolayca soyuluyor

Haşlanmış yumurta soymanın basit yolları, özellikle toplu şekilde soyulması gerektiğinde ihtiyaç haline dönüşebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, haşlanmış yumurtanın kolayca soyulmasında yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Haşlanmış yumurta sağlık açısından birçok farklı yarar sağlayabiliyor. Örneğin kalp sağlığını destekleyebiliyor ve göz hastalıkları riskini azaltabiliyor. Öte yandan tok kalmaya yardımcı olabiliyor. Bu nedenle haşlanmış yumurta birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Ancak haşlanmış yumurta soymak bazen uğraştırıcı olabiliyor.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SOYMANIN BASİT YOLU

Haşlanmış yumurta soymanın çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken, diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Bu nedenle pek çok insan pratik yöntemleri tercih ediyor. Nitekim haşlanmış yumurta soymanın basit yöntemlerinden biri, haşlama esnasında tuz katılması olarak ön plana çıkıyor.

TUZ YÖNTEMİ

Haşlanmış yumurta soyma işlemi, tuz yöntemi ile kolayca gerçekleşebiliyor. Bu nedenle yumurtanın bu şekilde haşlanması öneriliyor.

Bu yöntemde yumurta haşlanırken bir tutam tuz eklenmesi öneriliyor. Bu sayede haşlanmış yumurta kabuklarının daha kolay soyulduğu görülebilir. Öte yandan bu yöntem, haşlanma esnasında yumurtaların çatlamasını da önleyebilir.