Bağışıklık sisteminin işlevinin devam edebilmesi için protein şart. Genelde protein denildiği zaman akla ilk gelen yumurta oluyor. Fakat yumurtadan daha fazla protein olan besinler de var. Bunlardan biri de kefir.
KEFİR
Kefir bir sütlü içecekten çok daha fazlasıdır. 100 ml porsiyonunda 4,17 gram protein vardır. Sindirim sağlığına faydalı olan kefir aynı zamanda lezzetli bir içecektir. Kabızlık, şişkinlik gibi sindirim sorunlarını hafifletebilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kefirde bulunan probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, kefir bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırarak vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirebilir.
Kemiklere faydalıdır
Kefir, kalsiyum ve D vitamini gibi kemik sağlığı için önemli mineralleri içerir. Bu mineraller kemik yoğunluğunu artırabilir ve osteoporoz riskini azaltabilir.
Kilo kontrolüne yardımcı olur
Kefir, düşük kalorili olmasının yanı sıra, protein içeriği sayesinde uzun süre tok tutabilir. Bu da kilo kontrolünü destekleyebilir.
Antioksidan özelliklere sahiptir
Kefir, vücutta serbest radikalleri nötralize eden antioksidanlar içerir. Bu özellik, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatabilir ve çeşitli hastalıkların riskini azaltabilir.
Cilt sağlığını iyileştirebilir
Kefir, içerdiği probiyotikler ve besin maddeleri sayesinde cilt sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca, bazı cilt hastalıklarının (örneğin, sedef hastalığı) semptomlarını hafifletebilir.
YUMURTADAN DAHA FAZLA PROTEİN BULUNDURAN DİĞER BESİNLER
Soya fasulyesi
Ton balığı
Kabak çekirdeği
Somon
Süzme peynir