Yumurtanın yerine 1 bardak için! 2 kat daha fazla protein var! Kemikleri demir gibi yapıyor

Bağışıklıktan kas gelişimine ve saça kadar etkili olan proteini ilk duyduğumuzda aklımıza yumurta geliyor. Fakat yumurtadan daha fazla protein bulunduran besinler de var. Hayati bir besin olan protein aynı zamanda kolajenin de destekleyicisidir. Sindirim ilacı yumurtadan 2 kat fazla olan proteinlerin listesini çıkardık.

Bağışıklık sisteminin işlevinin devam edebilmesi için protein şart. Genelde protein denildiği zaman akla ilk gelen yumurta oluyor. Fakat yumurtadan daha fazla protein olan besinler de var. Bunlardan biri de kefir.

KEFİR

Kefir bir sütlü içecekten çok daha fazlasıdır. 100 ml porsiyonunda 4,17 gram protein vardır. Sindirim sağlığına faydalı olan kefir aynı zamanda lezzetli bir içecektir. Kabızlık, şişkinlik gibi sindirim sorunlarını hafifletebilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kefirde bulunan probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, kefir bağışıklık hücrelerinin aktivitesini artırarak vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirebilir.

Kemiklere faydalıdır

Kefir, kalsiyum ve D vitamini gibi kemik sağlığı için önemli mineralleri içerir. Bu mineraller kemik yoğunluğunu artırabilir ve osteoporoz riskini azaltabilir.

Kilo kontrolüne yardımcı olur

Kefir, düşük kalorili olmasının yanı sıra, protein içeriği sayesinde uzun süre tok tutabilir. Bu da kilo kontrolünü destekleyebilir.

Antioksidan özelliklere sahiptir

Kefir, vücutta serbest radikalleri nötralize eden antioksidanlar içerir. Bu özellik, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatabilir ve çeşitli hastalıkların riskini azaltabilir.

Cilt sağlığını iyileştirebilir

Kefir, içerdiği probiyotikler ve besin maddeleri sayesinde cilt sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca, bazı cilt hastalıklarının (örneğin, sedef hastalığı) semptomlarını hafifletebilir.

YUMURTADAN DAHA FAZLA PROTEİN BULUNDURAN DİĞER BESİNLER

Soya fasulyesi

Ton balığı

Kabak çekirdeği

Somon

Süzme peynir

Çayın, çorbanın içine 1 kaşık ekleyin! Tüketende öksürük kalmıyor! Vücuttaki iltihabı söküyor