Yumurtadan 10 kat etkili! Demir, protein hepsi var

Mutfakta göz ardı edilen bazı besinler vitamin deposu. Kara şimşek adıyla bilinen yeşil mercimek yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor. Diyetlerde gönül rahatlığıyla tüketilebilecek yeşil mercimek şeker hastaları için de ilaç gibidir. İşte yeşil mercimeğin faydaları...

Protein yüklü besin denilince akla ilk gelen genelde yumurta olur. Oysa yeşil mercimek yumurtadan daha fazla protein içerir. Üstelik tek faydası bu değil. Yeşil mercimek şeker oranı düşük olması sebebiyle diyabet beslenmesinde de önemli bir yere sahiptir. Diyetlere de uygun olan yeşil mercimeğin faydalarını sizler için derledik.

YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI

Yeşil mercimek lif oranı açısından zengin bir bakliyat türüdür. Bu yüzden bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Kabızlığa faydalıdır.

Yeşil mercimek, vücudunuza giren şekerin enerjiye dönüşmesinde oldukça etkilidir. Bu metabolik faaliyet sonucunda kan şekeriniz dengelenir ve şeker hastalığı ihtimaliniz ortadan kalkar.

Yüksek kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Damar sağlığını koruyarak damarlarda yağ oluşmasını engeller.

Demir ve magnezyum oranı bakımından yüksek olması sebebiyle, kansızlık problemlerini giderir. Anemi hastalarının öğünlerine eklemesi tavsiye edilen yeşil mercimek; kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda ve sağlığını korumasında etkilidir.

Yeşil mercimek B vitamini kaynakları arasında yer alır. B vitamini sayesinde sinir sistemi sağlığını korur. Hormonların daha sağlıklı çalışmasına da katkıda bulunur.

Besin değeri açısından cilt ve saç sağlığını korumada etkilidir.

Ciltte oluşan tahrişleri ve yaraları kısa zamanda iyileştirir.

Saçlarınızı daha sağlıklı ve canlı hale getirir. Yeşil mercimek cilde faydaları özellikle içeriğinde A, B vitaminleri ve demir bulunmasından ileri gelmektedir.

Zeka için her sabah için! Tüm beyin fonksiyonlarını çalıştırıyor