AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Uzmanların tüketiminin en fazla olması gerektiğini düşündüğü yumurtayı doğru pişirmek lazım. Aksi halde içeriğindeki bütün değerler olur. Yumurtanın içeriğindeki vitaminlerin sağlıklı olması için kaynamaya başladığınız süreye dikkat edin.
Yumurta kaynamaya başladığı andan itibaren pişme süresi başlar. Bu durum oldukça kritiktir. Fazla pişen yumurtada protein ve kalsiyum gibi vitaminler anında ölür.
Yumurta kaynadıktan sonra 100 kadar sayın. Ardından ocaktan aldığınız yumurtayı hemen soyun. Kayısı kıvamında olan yumurta en sağlıklısıdır.
Onun dışında 5 dakika üzeri pişirilen yumurtanın içeriğine kabuğundaki sülfür karışır. Bu da yumurtanın içindeki vitaminleri eritir.
Demir eksikliği olan kişilerin bol bol tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, bu yüzden pişirilme süresi oldukça önemlidir.
Yumurta pişirilirken dikkat edilmesi gereken diğer püf nokta ise organik olup olmamasıdır. Fabrikasyon yumurtalardaki kabuklar incedir.
Bu da kaynarken hızla hasar almasına neden olabilir. Organik olanlarda ise kabuklar sertir. Bu yüzden kaynamaya başladıktan sonra 150 ya da 200'e kadar sayabilirsiniz.