Yumurta zehir olmasın! İşte yumurta pişirmenin 3 altın kuralı

Yumurta zengin omega ve vitaminlerle dolu hayvansal gıdalarımızdan biridir. Yumurta her öğün yenilebiliyor. Ancak yumurta pişirirken çok dikkatli olmak gerekiyor. Peki yumurta pişirilirken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yumurtanın pişirme süresi çok önemli. Yumurta fazla veya az pişirildiğinde zehir olur. Peki yumurta pişirilirken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...

EN SAĞLIKLI YUMURTA

Yumurtanın en sağlıklı hali haşlama usulü olandır. Haşlanma süresi de çok önemlidir. Fazla pişirilen yumurta sarısında morluklar olur. Asla yenmemeli. Çiğ yumurta ise ayrıca bir zehirdir. Yumurta ise pişirilmeden önce yıkanıp kurutulmalıdır.