AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Yüksek oranda protein, kalsiyum ve D vitamini barındıran yumurtayı çeşitli tüketmek isteyenler için çılbır en pratik lezzet olabilir. Anadolu mutfağının gizemli çok bilinmeyen bir lezzetidir.
Kimsenin hayır diyemeyeceği lezzetlerden biri olan çılbırda birbirinden faydalı besinler yer alır. Tek seferde tokluk hissi vererek bütün gün enerji depolarınızı dolduran bu lezzetin en hızlı yapılma yöntemlerini sizler için araştırdık.
MALZEMELER;
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Bir kase süzme yoğurt
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam pul biber, nane
YAPILIŞI;
Orta boy bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyun kaynatın.
Kaynayan suya bir çay kaşığı tuz ve sirke ekleyin
Tenceredeki suyu iyice karıştırarak bir girdap oluşturun.
Akabinde hemen yumurtaları duyun içine kırın.
Haşlanan yumurtaları tek tek alıp servis tabağına ekleyin.
Kasede iyice karıştırdığınız krem kıvamına gelen yoğurdu üzerine dökün.
Küçük bir tavada tereyağını ve baharatları kızartın.
Bunu da üzerine dökün. Çılbırınız hazır.
Dilerseniz. Tabağın altına kızarmış ekmek koyup her kaynayan yumurtayı üzerine koyabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun...