Yumurta ve yoğurdun birleştiği lezzet! En kolay çılbır tarifi…

Yumurtayı daha çeşitli tüketmek isteyenler için Anadolu mutfağının gizemli lezzeti olan çılbırı tavsiye ediyoruz. Yoğurt ve yumurtanın buluşturan bu lezzet aynı zamanda uzun süre tokluk sağlar. İşte En kolay çılbır tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Yüksek oranda protein, kalsiyum ve D vitamini barındıran yumurtayı çeşitli tüketmek isteyenler için çılbır en pratik lezzet olabilir. Anadolu mutfağının gizemli çok bilinmeyen bir lezzetidir.

Kimsenin hayır diyemeyeceği lezzetlerden biri olan çılbırda birbirinden faydalı besinler yer alır. Tek seferde tokluk hissi vererek bütün gün enerji depolarınızı dolduran bu lezzetin en hızlı yapılma yöntemlerini sizler için araştırdık.

EN KOLAY ÇILBIR TARİFİ

MALZEMELER;

4 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke

Bir kase süzme yoğurt

Bir yemek kaşığı tereyağı

Bir tutam pul biber, nane

YAPILIŞI;

Orta boy bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyun kaynatın.

Kaynayan suya bir çay kaşığı tuz ve sirke ekleyin

Tenceredeki suyu iyice karıştırarak bir girdap oluşturun.

Akabinde hemen yumurtaları duyun içine kırın.

Haşlanan yumurtaları tek tek alıp servis tabağına ekleyin.

Kasede iyice karıştırdığınız krem kıvamına gelen yoğurdu üzerine dökün.

Küçük bir tavada tereyağını ve baharatları kızartın.

Bunu da üzerine dökün. Çılbırınız hazır.

Dilerseniz. Tabağın altına kızarmış ekmek koyup her kaynayan yumurtayı üzerine koyabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun...

En sağlıklı beslenme çantası! İş yeri ve okul kahvaltısı için aperatif sağlıklı kutular...