Yumurta pişirirken dikkat! Bu hata proteini yok ediyor

Kahvaltıda en önemli proteinin yumurta olduğunu biliyoruz. Fakat yumurtayı pişirirken yapılan hatanın proteini yok ettiğini çoğumuz bilmiyoruz. Fazla pişen yumurtada protein ve kalsiyum gibi vitaminler azalır. İşte ''Yumurta nasıl pişirilir?'' sorusunun cevabı...

Yumurta pişirmenin kuralı olur mu demeyin elbette oluyor. Özellikle proteini almak için yumurtanın kaynama süresi çok önemli. Yumurta kaynamaya başladığı andan itibaren pişme süresi başlar. Bu durum oldukça kritiktir. Fazla pişen yumurtada protein ve kalsiyum gibi vitaminler anında ölür.

YUMURTAYI DOĞRU PİŞİRME KURALLARI

Yumurta kaynadıktan sonra 100 kadar sayın. Ardından ocaktan aldığınız yumurtayı hemen soyun. Kayısı kıvamında olan yumurta en sağlıklısıdır.

Onun dışında 5 dakika üzeri pişirilen yumurtanın içeriğine kabuğundaki sülfür karışır. Bu da yumurtanın içindeki vitaminleri eritir.

Demir eksikliği olan kişilerin bol bol tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, bu yüzden pişirilme süresi oldukça önemlidir.

Yumurta pişirilirken dikkat edilmesi gereken diğer püf nokta ise organik olup olmamasıdır. Fabrikasyon yumurtalardaki kabuklar incedir.

Bu da kaynarken hızla hasar almasına neden olabilir. Organik olanlarda ise kabuklar sertir. Bu yüzden kaynamaya başladıktan sonra 150 ya da 200'e kadar sayabilirsiniz.

Mandalina kabuklarını çöpe atmayın, şampuana ekleyin! Etkisine şaşıracaksınız