Yumurta pişirirken bu renge dikkat! Vitamini öldürüyor

Yumurta kalsiyum zengini bir besin. Haşlanmış yumurta, tavada yumurta, çiğ yumurta... Yumurtanın bir çok şekli sevilerek tüketiliyor. Peki yumurta pişirirken nelere dikkat edilmeli? İşte yumurtaya dair önemli bilgiler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

B12 vitaminin en çok bulunduğu besinlerin başında yumurta geliyor. yumurtanın besin değeri zengin. Yumurta haşlamada pişirilebilir, tavada da... Peki yumurta pişirirken nelere dikkat edilmeli? İşte yumurtaya dair önemli bilgiler...

YUMURTA PİŞİRİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yumurta tam pişirildiği zaman sarıdan yeşile dönen renk yumurtanın aşırı piştiğini gösterir. Yumurta aşırı kaynatıldığı zaman tıpkı fazla pişirilen sebzeler gibi besin değeri düşer. Bu nedenle çiğ yumurta yemek ne kadar sakıncalıysa yumurtayı çok pişirmekte içerisindeki vitamin değerini öldürür.