Yumurta kabuklarını değerlendirmenin yöntemi: Cilt maskesi!

Yumurta kabukları pek çok insan tarafından işe yaramadığı düşüncesi ile çöpe atılabiliyor. Ancak yumurta kabuklarını değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden biri, cilt maskesi yapımı. İşte detaylar…

Yumurta kabukları, cilt sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Ancak yumurta kabukları kullanılacaksa, kaynatma ve temizleme işlemlerinden de geçirilmeli. Aksi takdirde Salmonella virüsüne neden olabilir. Salmonella virüsü, yumurta kabuklarından dolayı ortaya çıkabilir. Bu sebeple iyi şekilde temizlendikten sonra kullanılması önerilir.

YUMURTA KABUKLARINDAN CİLT MASKESİ

Yumurta kabuklarını birçok insan çöpe atabiliyor. Ancak yumurta kabuklarını değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. Öte yandan söz konusu değerlendirme yöntemlerini bilmeden çöpe atanlar adeta pişman bile olabiliyorlar. Çünkü değerlendirme yöntemleri arasında cilt maskesi yapımı da yer alıyor.

Yumurta kabuklarından cilt maskesi yapımı oldukça pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Çünkü birkaç malzeme ile cilt maskesi elde edilebiliyor. Yumurta kabuklarından cilt maskesi yapılırken öncelikle kabuklar toz haline getirilir. Ardından aşağıdaki malzemeler toparlanır.

  • 1 kaşık yoğurt.
  • 1 kaşık yumurta akı.
  • 1 kaşık toz haldeki yumurta kabuğu.
  • 3-4 damla limon suyu.
  • Yukarıda belirtilen malzemeler toparlandıktan sonra, tüm malzemeler birbiri ile karıştırılır. Bu sayede cilt maskesi elde edilmiş olur.

    Not: Alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık problemi oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak yukarıdaki cilt maskesini tercih etmeleri gerekir.