Yumurta kabuklarından cilt maskesi yapımı! Pratik ve etkili

Yumurta kabuklarının işe yaramadığını pek çok insan düşünüyor. Ancak bazı değerlendirme yöntemleri de bulunuyor. Nitekim yumurta kabuklarından cilt maskesi yapmak mümkün. İşte söz konusu cilt maskesi ile ilgili detaylar…

Yumurta kabukları cilt sağlığına yararlı olarak ön plana çıkabiliyor. Çünkü cilt maskesi yapımında kullanılabiliyor. Ayrıca pratik olmasının yanı sıra etkili de olabiliyor. Ancak yumurta kabuklarından cilt maskesi yapılacaksa, öncelikle kabukların kaynatma ve temizleme işleminden geçirilmesi gerekir. Çünkü Salmonella virüsüne neden olabilir.

YUMURTA KABUKLARINDAN CİLT MASKESİ

Yumurta kabuklarından elde edilen cilt maskesi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte söz konusu cilt maskesi şu şekilde gerçekleşiyor;

Yumurta kabukları öncelikle toz hale getirilir.

Ardından 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yumurta akı, 1 kaşık toz haldeki yumurta kabuğu ile 3-4 damla kadar limon suyu güzelce karıştırılır.

Bu sayede yumurta kabuklarından hazırlanan cilt maskesi hazır olmuş olur.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski olan kişilerin uzman bir doktora danışarak yukarıdaki yumurta kabuklarından hazırlanan cilt maskesi tarifini denemeleri gerekir.