Yumurta kabuğunun evde 5 kullanım alanı

Yumurta kabuğunun evde harika bir ürün olduğunu biliyor muydunuz? Yumurta kabuğunu temizlikten tebeşire ve bitkilerin beslenmesine kadar birçok alanda kullanabilirsiniz. İşte yumurta kabuğunun 5 kullanım alanı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Besin değerleri saymakla bitmeyen yumurtanın kabukları da oldukça faydalı. Peki, yumurta kabuğundan ne yapılır? Yumurta kabuğunu tebeşirden temizliğe kadar birçok alanda kullanabilirsiniz. İşte yumurta kabuğunun 5 kullanım alanı...

1. YANIKLARI TEMİZLER

Tavalarda, tencerelerde ya da tepsilerde çıkmayan lekelerin üzerini yumurta kabuğu ile ovalayın. Temizlendiğini göreceksiniz.

2. LEKELERİ YOK EDER

Mutfakta kullanılan bez havluların lekeleri bazen ne yapsanız çıkmaz. Bir file içerisine limon ve yumurta kabuğu koyun. Bir kaba bu fileyi yerleştirin. Üzerine lekeli havluyu örtün ve kaynar su dökün. Limonla yumurta kabuğundaki asit ve kalsiyum lekeleri yok edecektir.

3. BİTKİLERİ BESLER

Evdeki bitkiler bazılarımız için olmazsa olmaz. Bitki bakımında yumurta kabuğundan yararlanabilirsiniz. Bir bardak sıcak suyun içerisine yumurta kabuklarını koyun ve 10 dakika dinlendirin. Bu suyla bitkilerinizi sulayabilirsiniz.

4. ÇOCUKLARA DOĞAL TEBEŞİR

Şu zamanda çocukları için doğallıktan vazgeçmeyen ebeveynler tebeşiri de yumurta kabuğu ile hazırlayabilir. Unu sıcak suyla karıştırın. İçerisine 1 yemek kaşığı ezilmiş yumurta kabuğu ekleyin. Tüm karışımı harmanladıktan sonra bir kalıba dökün ve birkaç gün kurutun. Kuruyunca minik eller için tebeşir hazır.

5. GÜZELLİK MASKESİ

Yumurta kabuğu ile yapılan maske tarifleri de çok popüler. Yumurta kabuğu maskesi için önce yumurta kabuklarını yıkayın. Ardından sirkeli su ile yarım saat kaynatın ve durulayın. Kabukları fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede 20 dakika fırınlayın. Sonrasında blenderdan geçirerek maske olarak da kullanabilirsiniz.