Yumurta haşlamanın basit yolu! Bir tutam tuz eklenirse…

Yumurta haşlamanın basit yolu pek çok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü bu besin haşlanırken genelde çatlayabiliyor. Öte yandan soyulurken kimi zaman zorluk çıkartabiliyor. Peki, yumurta haşlanırken bir tutam tuz eklenirse ne olur? Detaylar haberimizde…

Yumurta sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Örneğin kalp sağlığını destekleyebiliyor, tok kalmaya yardımcı olabiliyor ve göz hastalıkları riskinin azalmasında yardımcı olabiliyor. Öte yandan haşlanmış yumurta, lezzetli olarak gündeme gelebiliyor.

Haşlanmış yumurtanın sağlıklı ve lezzetli olması, en çok tüketilen besinler arasında gösterilmesini sağlayabiliyor. Öte yandan yumurtanın haşlanırken çatlaması ve soyulurken zorluk çıkartması pek çok insanın moralini bozar. Bu nedenle haşlanmış yumurta soymanın pratik yöntemleri araştırılabiliyor.

YUMURTA HAŞLAMANIN BASİT YOLU

Haşlanmış yumurta soymanın ve çatlamasını önlemenin basit bir yolu bulunuyor. Çünkü tek yapılması gereken bir tutam tuz eklenmesi.

Haşlanmış yumurta hazırlanırken bir tutam tuz eklenmesi tavsiye ediliyor. Zira bu işlem kabukların kolayca soyulmasında faydalı olabiliyor. Öte yandan haşlanma esnasında bir tutam tuz eklenmesi, yumurtaların kaynarken çatlamasını da önleyebiliyor.