Yumurta, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlıyor. Örneğin; kalp sağlığını destekleyebiliyor, göz hastalıkları riskini düşürebiliyor, beyin sağlığına faydalı olabiliyor. Öte yandan lezzetli olan yumurta birçok farklı şekilde pişirilerek tüketilebiliyor.
Yumurta haşlamanın bazı hatalı yolları bulunuyor. Örneğin dar tencerede haşlama yapılırsa, birbirine çarparak kırılma ihtimali bulunuyor. Bu sorun oluştuğunda pek çok insanın morali bozulur. Çünkü kötü bir görüntü ortaya çıkar.
Öte yandan yumurta haşlamanın adeta 3 altın kuralı bulunuyor. Söz konusu kurallar, yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Peki, yumurta haşlamanın adeta 3 altın kuralı nedir?
Yumurta haşlarken; kaynatılmasına, tencere seçimine ve tuz ya da sirke eklenmesine dikkat edilmesi öneriliyor. Çünkü dikkat edildiğinde, çatlama derdi adeta ortadan kalkıyor.
Kaynatılması: Haşlanmış yumurtanın yavaş bir şekilde kaynatılması öneriliyor. Bu sayede çatlama sorunu önlenebilir.
Tencere Seçimi: Yumurta haşlama işlemi dar bir tencerede yapılırsa, çatlama sonucu ile karşı karşıya kalınabilir. Çünkü dar tencerede yumurtaların birbirleri ile çarpışma ihtimali bulunur. Bu nedenle yumurta haşlama işleminin geniş bir tencerede gerçekleştirilmesi öneriliyor.
Tuz ya da Sirke Eklenmesi: Yumurta haşlama işlemi esnasında bir miktar tuz veya sirke eklenmesi tavsiye ediliyor. Bu yöntem sayesinde yumurtanın çatlaması önlenebilir.