Yumurta çatlıyorsa dikkat: İşte doğru haşlama teknikleri!

Yumurta Türkiye'deki birçok insan tarafından haşlama olarak sık sık tüketilebiliyor. Ancak haşlanan yumurtanın bazen çatladığı da görülebiliyor. Öte yandan doğru haşlama teknikleri ile bu sorun çözülebiliyor. İşte detaylar…

Yumurta lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle Türkiye'deki birçok insan tarafından sık sık tüketilebiliyor. Ayrıca birçok insan haşlama yumurtayı da sevebiliyor. Ancak haşlanan yumurtanın kimi zaman haşlama aşamasında çatladığı görülebiliyor.

Yumurta, haşlama esnasında çatlıyorsa doğru haşlama tekniklerine dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü bazı yöntemler sayesinde söz konusu besinin çatlaması kolayca önlenebiliyor.

DOĞRU YUMURTA HAŞLAMA TEKNİKLERİ

Yumurtanın haşlanırken çatlaması pek çok insanın moralini bozabiliyor. Ancak bu durum doğru haşlama teknikleri ile kolayca çözülebiliyor. İşte söz konusu tekniklerden bazıları şu şekilde; kaynatılması, tuz veya sirke eklenmesi ve tencere seçimi.

Kaynatılması: Çatlamayı engelleyebilmek için yavaş bir şekilde kaynatılması tavsiye ediliyor.

Tuz veya Sirke Eklenmesi: Haşlama esnasında bir miktar tuz veya sirke eklenirse, çatlamanın önlenmesi sağlanabilir.

Tencere Seçimi: Yumurta dar bir tencerede haşlanırsa çatladığı görülebilir. Çünkü dar tencerede yumurtalar birbirleri ile çarpışabilir. Bu nedenle geniş bir tencerede haşlama işleminin yapılması öneriliyor.