Yumurta böyleyse tüketmeyin! İşte bozuk olduğunu anlamanın yolları

Yumurta lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı besinler arasında işaret edilebiliyor. Bunun yanı sıra çeşitli şekillerde hazırlanarak tüketilebiliyor. Öte yandan bozuk yumurta, zehirlenmeye sebep olabilir. Ayrıca bozuk olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Yumurta lezzetli ve sağlıklı besinler arasında işaret edilebiliyor. Bu nedenle birçok insan tarafından günlük olarak tüketilebiliyor. Ancak bozuk yumurta, insan sağlığı açısından sakıncalı olarak görülüyor. Çünkü zehirlenmeye sebep olabiliyor.

Öte yandan bozuk yumurtayı anlamanın bazı yolları bulunuyor. Bu nedenle yumurtayı tüketmeden önce, söz konusu yollara dikkat edilmesi öneriliyor.

BOZUK YUMURTA NASIL ANLAŞILIR?

Bozuk yumurta sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Ayrıca bozuk olduğunu anlamanın bazı yolları bulunuyor. İşte bozuk yumurtayı anlamanın yollarından birkaçı şu şekilde;

Kırılan yumurtanın sarı kısmı yayılmış ve beyaz kısmı yoğun şekilde toplanmışsa, tüketilmemesi öneriliyor. Çünkü bu durum bozuk olduğunun göstergesi olabilir.

Kimi zaman yumurta düzgün dağılsa bile bozulmuş olabilir. Bu durumda yumurtadan yayılan koku kontrol edilmeli. Zira bozuk olduğunda keskin ve kötü bir koku yayabilir.

Eğer yumurtadan yoğun kükürt kokusu geliyorsa, uzak durulması öneriliyor.