Yumurta akından 100 kat fazla kolajen içeriyor! Pazarcılar yok satıyor, kilosu 90 liradan alınıyor

Kolajen bakımından zengin besinlerin başında kırmızı biber geliyor. Kırmızı biber aynı zamanda bol miktarda C vitamini içeriyor. Peki kırmızı biber neden bu kadar sağlıklı?

Uzmanlar yumurta yerine çiğ kırmızı biber yemeyi öneriyor. Yüksek miktarca C vitamini depolayan kırmızı biber, aynı zamanda kolajen deposu olarak da biliniyor. Sağlık bakımından tüketilmesi tavsiye edilen kırmızı biber, çiğ tüketildiğinde bağırsakları da tam gazda çalıştırıyor. Uzmanlar tüketilmesini önerirken, faydalarını da tek tek sıraladı. İşte kırmızı biber tüketmenin faydaları;

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI

Bağırsakları hızlı çalıştırır.

Kansere yakalanma riskini azaltır.

Yüksek miktarda kolajen yükler.

Her sabah tüketildiğinde gün içinde ihtiyaç duyulan C vitamini depolarını dolduruyor.

Yüksek miktarda C vitamini içeren kırmızı biber gram başına limondan 3 kat daha fazla C vitamini depoluyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Cilt için gençlik iksiri görevini görür. Yaşlanmayı sürecini geciktirir.

Kırmızı biber betakaroten ve likopen gibi güçlü antioksidanlarla dolu olmasıyla biliniyor.

Antioksidanlar sayesinde vücutta bulunan oksidatif stres azaltarak hücreleri ve dokuları korur.

Kabızlık riskini en aza indirir.