Pizzanın karbonhidrat değil, lif deposu olduğunu düşünün. Pizzanın içeriğindeki zeytin, sucuk, mantar ve biber mineraller açısından oldukça zengin. Pizzanın karbonhidrat dolu ve sağlıksız diye lanse edilmesinin tek sebebi yüksek kalorili pizza hamuru. Pizza hamurunun yüksek kalorisini, yulaf ezmesinin yüksek lif deposuyla değiştirdik. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin karnını bayram ettirecek yulaflı fit pizza tarifi derledik.
YULAFLI FİT PİZZA MALZEMELERİ
1 tane yumurta
3 kaşık yulaf ezmesi
2 kaşık yoğurt
Tuz
Kekik
Pul biber
2 tane zeytin
1 çay kaşığı kabartma tozu
İstediğiniz miktarda rendelenmiş kaşar
1 tane ince doğranmış mantar
1 tane ince doğranmış kapya biber
1 tane ince doğranmış biber
2 dilim ince doğranmış sucuk
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
YULAFLI FİT PİZZA HAZIRLANIŞI
Yulaf ezmesini blenderla iyice un haline getirin.
Yumurta, tuz ve yuğurdu iyice çırpın. Ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Elde ettiğiniz karışıma yulaf ezmesini de ekleyip son karıştırma işlemini gerçekleştirin.
Sıvı yağ yardımıyla tavayı yağlayın.
Yağladığınız tavaya yulaf ezmeli karşımı ekleyin.
Tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte tek tarafı pişene kadar ocakta tutun.
Tek tarafı pişen pizzanın diğer tarafını da pişirmek için ters çevirin.
Pizza hamuru soğumadan pişen yüzüne sırayla kaşarın yarısı, sucuk, zeytin, biber, mantar ve kalan kaşarı ekleyin.
Pizza hamurunun pişmeyen yüzünü ve pizzanın üzerindeki malzemeleri pişirmek için ocağı kısık ateşte yakın.
Tavanın kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın.
Pişen pizzanızın üzerine kekik ve pul biberi ekleyin.
Yulaflı fit pizzanız servise hazır.
Afiyet olsun.