Yulafı böyle tüketince zayıflatıyor! 3 yöntemle yulaf diyeti

Zayıflamak isteyenlerin ilk seçtiği besin yulaf. Hatta çok çeşitli yulaf diyetleri de bulunuyor. Yulafı meyvelerle, yoğurtla, içeceklerle, kuru meyvelerle renklendirmek mümkün. Kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan yulafı kullanmanın 3 farklı yöntemini derledik. İşte yulaf diyetinin püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kilo vermek için en çok tercih edilen ürünlerin başında yulaf geliyor. Peki, yulaf diyetini hiç duydunuz mu? Yulafla zayıflamak mümkün. Çünkü yulaf sağlıklı karbonhidrat ve lif açısından zengindir. Kahvaltıda sıklıkla tüketebileceğiniz bu ürünü kullanmanın birçok yöntemi var.

ZAYIFLAMAK İÇİN YULAFI TÜKETMENİN 4 YÖNTEMİ

Şekerli ve hazır yulaflardan kaçının

Daima tatlandırıcı içermeyen sade yulafları tercih edin. Paketlenmiş ve aromalandırılmış yulaflar genellikle şekerle yüklüdür, bu da istenmeyen kalorilerin eklenmesine ve besin değerinin düşmesine neden olur. Bir fincan aromalı yulaf, bir fincan sade yulaftan yaklaşık 70 daha fazla kaloriye sahiptir. Yani sade yulaf tüketirseniz, yılda yaklaşık 25.000 kalori daha az tüketmiş olursunuz (eğer her gün yulaf yerseniz). 25.000 daha az kalori, başka hiçbir değişiklik yapmadan yılda 2,5 kilo vermenize yetiyor.

Lif açısından zengin malzemeler ekleyin

Kilo vermek için temel besin liftir. Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre lif, sizi daha uzun süre tok tutarak kilo vermenize yardımcı oluyor ve bu sayede aşırı yemek yemenizi engelliyor. Yine de yulafınızı tatlı seviyorsanız içine ahududu, yaban mersini, çilek ve böğürtlen ekleyebilirsiniz. Meyveler tatlı ihtiyacınızı gidermenize yardımcı olacak ve içindeki lif içeriği onu sizin için sağlıklı hale getirecektir.

Yağlı soslar eklemeyin

Bal ve akçaağaç şurubu eklemek yalnızca çok az besin değeri ve daha fazla kalori sunar. Tatlı ihtiyacınızı gidermek için bir muz veya bir damla stevia (doğal kalorisiz tatlandırıcı) ekleyebilirsiniz. Yulafınıza fıstık ezmesi (piyasadan satın alınmış) eklemekten kaçının. 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi 188 kaloridir ancak besin değeri çok azdır. Yulafları kilo verme programınız için daha sağlıklı hale getirmek amacıyla hazırlamak için sütü suyla değiştirin.

KİLO VERMEK İÇİN YULAF NASIL TÜKETİLİR?

Yulafın en iyi yönlerinden biri, sınırsızca kişiselleştirilebilir olmasıdır. Günlük kahvaltınızdan sıkılmamak için farklı malzemeler ve dokular ekleyebilirsiniz. Tadına badem sütü, şekersiz muz püresi ve tarçın ekleyebilirsiniz. Tadı arttırmak için kakule, tarçın ve kırmızı biber gibi farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Daha da iyi hale getirmek için yulafı pişirirken 1-2 yumurta akı ekleyebilirsiniz. Yumurta akı herhangi bir tat katmaz ancak kilo vermek için ihtiyaç duyulan faydalı proteini katar. Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, lifin yanı sıra protein de önemlidir ve fazla kilolardan kurtulmanın anahtarıdır. Protein ve lif açısından zengin bir öğün, sindirim sırasında daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur ve aynı zamanda daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Diğer yollar

Kreplere yulaf ekleyebilir, yulaflı smoothie yapabilir veya bunları granolayla değiştirip protein tozunuza karıştırabilirsiniz.

YULAF EZMESİ DİYETİ NEDİR?

Adından da anlaşılacağı gibi yulaf ezmesi diyeti yalnızca yulaf etrafında yoğunlaşır. Yulaf ezmesi diyetinin ardındaki temel kavram, yulafı ana yemek olarak yemektir.