Hibiskus bitkisi yüzyıllar boyunca tıpta kullanılan şifalı bir ot. Yüksek tansiyondan hazımsızlığa kadar her şeyi tedavi etmek için kullanılan hibiskus bitkisini yaz aylarında soğuk şerbet olarak tüketebilirsiniz. İşte şifalı yaz içeceği olan hibiskus şerbeti tarifi...
HİBİSKUS ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 litre su
1 çay bardağı hibiskus
2 adet elma
1 adet portakal
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı ıhlamur
1 çay bardağı şeker
TARİFİ
Öncelikle elma ve portakalın kabukları soyulmadan doğranır. Daha sonra derin bir tencereye ıhlamur ve tarçın haricinde tüm malzemeler konur ve 30 dakika kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp ıhlamur ve tarçın eklenir. İçecek süzgeçten geçirilip soğuması için buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.