Yüksek tansiyonun ilacı bu besinler! 6 haftada etkisini gösteriyor

Dünyada ve Türkiye'de yüksek tansiyon sorununu yaşayan milyonlarca insan var. Diyetlerden günlük tüketilen besinlere ve diğer hastalıklara kadar her şey tansiyonu etkiliyor. İşte yüksek tansiyonu düşüren besinler…

Yüksek tansiyonu sadece ilaçlarla değil besinlerle de düşürebilirsiniz. Kan basıncını düşürmek ya da korumak için sağlıklı bir diyet ya da buna uygun besinleri tüketmek sadece tansiyona değil kalbe de faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşüren besinler haberimizde...

Kabak çekirdeği

Kan basıncının kontrolünde etkili olan kabak çekirdeği küçük ama etkili bir kuru yemiş. Kabak çekirdeği yağının da yüksek tansiyon için güçlü bir doğal çaredir. 23 kadında yapılan bir araştırma, 6 hafta boyunca günde 3 gram kabak çekirdeği yağı takviyesinin, bir plasebo grubuna kıyasla SBP'de önemli düşüşlere yol açtığını buldu.

Fasulye ve mercimek

Herkesin mutfağında bulunan fasulye ve mercimek, lif, magnezyum ve potasyum gibi kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan besinler açısından zengindir. Çok sayıda çalışma, fasulye ve mercimek yemenin yüksek tansiyon seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Ispanak

Ispanak, antioksidanlar, potasyum, kalsiyum ve magnezyum ile yüklüdür, bu da onu yüksek tansiyonu olan kişiler için mükemmel bir seçimdir. Ispanak çorbası arter sertliğini azaltarak kan basıncını düşürmeye ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

Günde 2 gramı yetiyor! En riskli hastalıklara şifa