Ispanak kas gelişimini destekler. Ispanak arasında bulunan çürükler mutlaka ayıklanmalı. Peki ıspanak nasıl tüketilmeli? İşte yanıtı...
Yeniden ısıtılınca zehirleyebiliyor
Ispanak yanlış tüketildiği zaman bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yemek içerisinde kullanılan ıspanak tekrar ısıtılırsa ıspanağın içinde bulunan nitrat, ısıya maruz kaldığı için adeta bir zehre dönüşebiliyor.
Ispanak içinde bulunan nitrat yüksek ısıya maruz kalarak nitrite dönüşerek sağlık açısından ciddi sorunlar teşkil edebiliyor.
Özellikle küçük yaştaki çocukların 5 mg nitrit alması bile çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden ıspanak tüketirken buna çok dikkat etmek gerekir.
Ispanak tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Ispanağı ayıklarken çürük yaprakları kesinlikle kullanmayın ve üzerinde bulunan yabani otları ayıklayın.
Dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise ıspanağı yedikten sonra buzdolabına koyun kesinlikle yeniden ısıtmayın.