Yozgat'ın meşhur arabaşı çorbası tarifi! MasterChef'te eleyen yemek

MasterChef'in yöresel lezzetler gününde yapılan arabaşı çorbası, izleyicilerde merak uyandırdı. Diğer çorbalardan farklı olan görüntüsüyle dikkat çeken yöresel arabaşı çorbası hamurlu bir çorba. Hem sunumu hem de tadıyla farklı olan arabaşı çorbası tarifinde en önemli püf nokta hamurun kıvamı ve çorbanın sosu. İşte Yozgat'ın meşhur arabaşı çorbası tarifi...

MasterChef'te sık sık yöresel tarifler veriliyor. Bunlardan biri de arabaşı çorbası. Birçok ilde yapılan arabaşı çorbası daha çok Yozgat'ta biliniyor. Peki, arabaşı çorbası nasıl yapılır?

Yozgat ili ile tanınan arabaşı çorbasının tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. 13. yüzyılda Karaman Beyliği'nde tören yemeği olarak servis edilen arabaşı, günümüzde kış aylarının yerini aldı. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara adeta şifa olan arabaşı çorbasının tarifi oldukça merak ediliyor. İşte arabaşı çorbası tarifi...

YOZGAT ARABAŞI ÇORBASI MALZEMELERİ

Tavuk veya Hindi eti (göğüs)

2,5 kg su

2,5 yemek kaşığı un (yağsız kavrulmuş un)

1 yemek kaşığı salça

Yarım yemek kaşığı pul biber

100 gram yağ

Hamuru için

7,5 su bardağı su

1,5 su bardağı un

Yeterince tuz

YOZGAT ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

Tüm malzemeleri çiğ olarak karıştırın ve ocağın altını açın. İyice kaynatın ve köpük kayboluncaya kadar pişirin. İsteyenler normal su yerine hindi etini haşlayıp, onun suyuyla da yapabilir.

İkramdan önce didiklenen eti çorbaya ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Arabaşı çorbanız hazır. Afiyet olsun.

HAMURUN YAPILIŞI

5 su bardağı suyu kaynatın. 2, 5 su bardağı su içinde 1, 5 su bardağı unu çırparak kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.

İki üç dakika pişirin.

Su ile ıslatılmış tepsiye dökün ve soğuması için serin yere bırakın.

Soğuyan hamuru baklava şeklinde kesin. Ardından çorbanızla servis edebilirsiniz.

Gözleme kadar doyurucu kahvaltılık patates tarifi