AZİME KAHYA
Yaz aylarında yoğurtlu, zeytinyağlı ve sebzeli mezeler vücut ısısını dengelemeye yardımcı olur. Özellikle cacık, yoğurtlu semizotu, haydari gibi soğuk mezeler ferahlatıcı bir etki sağlar. Peki, yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır?
Mezeler az malzemeyle doyurucu bir seçenek sunar. Özellikle semizotu salatası da bunlardan biri. Hem probiyotik desteği sağlayan hem de bağırsaklara şifalı olan bu meze damakları da şenlendiriyor. İşte yoğurtlu meze arayanlara nefis yoğurtlu semizotu salatası tarifi...
YOĞURTLU SEMİZOTU MEZESİ TARİFİ MALZEMELER
1 bağ semizotu (ayıklanmış, yıkanmış)
1–1.5 su bardağı süzme yoğurt (veya normal yoğurt)
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz
Üzeri için (isteğe bağlı):
Zeytinyağı
Pul biber veya sumak
Ceviz içi (kıyılmış)
YOĞURTLU SEMİZOTU MEZESİ TARİFİ
Yapraklarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Dilerseniz doğrayın, isterseniz yaprakları bütün bırakın.
Bir kâseye yoğurdu alın. İçine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hazırladığınız semizotunu yoğurtla karıştırın. İyice harmanlayın.
Servis edin:
Üzerine zeytinyağı gezdirin. Pul biber, sumak veya ceviz ile süsleyin.
PÜF NOKTALAR
Daha yoğun bir kıvam isterseniz süzme yoğurt kullanın.
Sarımsak tadını sevmeyenler onsuz da hazırlayabilir.
Et/tavuk yanına ya da sade bir öğün için harika bir eşlikçidir.