Yorgandaki sarı lekeleri çıkarmanın püf noktası: Beyaz sabun

Bahar aylarına girerken yorganlardan kurtulmanın zamanı geldi. Kış boyunca kullanılan yorganlarda tere bağlı sarı lekeler oluşur ve bu sarı lekeleri temizlemeden kaldıramazsınız. Özellikle elyaf yorganlarda sarı lekeler daha yoğun olur. Yorgandaki sarı lekelerden kurtulmanın birkaç yöntemi bulunuyor. İşte sizi sarı lekelerden kurtaracak 3 yöntem...

Yorganları kaldırmak bahar temizliği ritüelleri arasında yer alır. Kışın tere ve neme bağlı olarak yorganlarda sarı lekeler oluşur. Bu yüzden yorganlarda oluşan sarı lekeler nedeniyle temizlik şart. Çeşitli hastalıklara sebep olmamak için yorganları temizleyip dolaba öyle kaldırmak gerekiyor. Peki, yorgandaki sarı lekeler nasıl çıkar? İşte lekelere düşman 3 leke çıkarıcı yöntem...

ELYAF YORGANDAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKARTILIR?

Yorganlardaki sarı lekelerden kurtulmak istiyorsanız birkaç yöntemi deneyebilirsiniz.

1. Kocaman bir leğenin içine elyaf yorganı yerleştirin. İçine sıcak su doldurup beyaz sabunla sarı lekelerin olduğu yerleri çitileyin. Arından ayaklarınızda çitilediğiniz yerleri bastırın. Üzerine biraz beyaz sirke dökün ayaklarınızla çitilemeye devam edin. Arından soğuk su döküp bir plastik sandalyenin üzerine alın süzülmesini bekleyin.

2. Elyaf yorganı üzerine bulaşık parlatıcısı dökün. Yorganı ayaklarınızla çitilerken ılık su dökün. Suyu döktükçe çitilemeye devam edin. Akabinde durulayıp suyunun boşalması için bir yere bırakın.

3. Tuz ya da soda tozu elyaf yorgan yıkamada oldukça etkilidir. Elyaf içindeki pamuğa zarar vermeden yıkanmasını sağlar. Soda elyaf pamuğuna yerleşmiş akarları temizler.