Yol kenarında yetişen karaciğer ilacı! Vücutta böbrek taşı bırakmıyor

Yol kenarında yetişen bazı bitkiler karaciğer ve böbreklere şifa. Vücudun en büyük organı olan karaciğeri temizlemenin bir yolu da sağlıklı beslenmek. İşte karaciğere iyi gelen bitkinin faydaları ve detayları…

Karaciğer, iştahtan böbreklere kadar vücuttaki birçok rutini etkiliyor. Peki, yol kenarında bile yetişen aslandişi bitkisinin karaciğeri temizlediğini biliyor muydunuz?

ASLANDİŞİ İLE ÇAY NASIL YAPILIR?

Bir su bardağı kaynamış bir dakika beklemiş suyun içine bir tatlı kaşığı kadar aslandişi ekleyip karıştırın. Demlenmesi için 3-4 dakika bekletin ve süzerek için. Eğer tadı size acı gelirse, birkaç tane karanfil veya bir çay kaşığı hibiskus çayı ekleyerek tadını güzelleştirebilirsiniz. Ancak şeker veya bal eklemeyin. Çayı sabah aç karnına içebilirsiniz ancak içtikten sonraki 10 dakika içerisinde kahvaltı yapmaya dikkat edin.

DİKKAT!

Hamileler, çocuklar ve herhangi bir hastalığı olanlar bitki çaylarını tüketirken mutlaka bir uzmana danışmalıdır.

ASLANDİŞİNİN FAYDALARI

İdrar sökücüdür

Mesane ve kalınbağırsakta meydana gelen iltihaplanmaları ortadan kaldırır

Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına bağlı meydana gelen göğüs sertleşmesini ve öksürüğün giderilmesinde bu harika bitki türünün oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir

Balgamı ortadan kaldırır

İshale oldukça faydalıdır

Karaciğer şişkinliğini indirir. Aslandişinin başlıca faydalarından biri de düzenli olarak kullanıldığı takdirde, böbrek ve safra taşlarının düşmesinde fayda sağlamasıdır.

KARACİĞERİ TEMİZLER

Çayının karaciğeri temizlediği ve hormon düzenlemeye katkı sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Karaciğer tarafından yönetilen hormonlardan biri de iştahı belirleyen leptin ve grehlin hormonlarıdır. Aslandişi çayı içerek bu hormonların daha sağlıklı düzeyde salgılanmasına yardım edebilir ve kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. Özellikle, gece yeme isteği olan kişilerin akşam yemeğinden bir saat sonra Karahindiba çayı içmesi, iştahın yok olmasını sağlayacaktır.

ASLANDİŞİ NASIL BİR BİTKİDİR?

Çayı yapılan aynı zamanda taze yapraklarının salata olarak da tüketildiği aslandişi, ilkbahar aylarında kökü ise genellikle sonbahar aylarında toplanıp kurutulur.

Bileşikgiller familyasından olan aslandişi genellikle yol kenarlarında, yeşillik alanlarda ve hendeklerde kendiliğinden yetişir. Yaprakları yuvarlak biçimde rengi ise sarıdır.