Yok böyle tarif! Tavada börek 15 dakika mayalanma süresi, 5 dakikada pişiyor

Tavada börek tarifi 20 dakikada sofralarınızla buluşuyor. Maya ile kendiliğinden kabaran börek doyuruculuğu ile çok seviliyor. Peki tavada börek nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Pratik, lezzetli ve doyurucu bir tarif olan tavada böreği kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz. 15 dakika mayalanma süresi olan hamurun kıvamı birbirine yapışmayacak şekilde olmalı. Peki tavada börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAHVALTILIK TAVADA BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

10 gram kuru maya

100 ml ılık süt

3 kaşık bitkisel yağ

yarım demet maydanoz

1 adet soğan

2 yumurta

150 gram rendelenmiş peynir

6 gram tuz

350 gram buğday unu

YAPILIŞI

Maya ve ılık sütü bir kabın içerisine alın. Köpürene kadar karıştırın. Sıvı yağ ve maydanoz ve soğanı da ince ince doğrayın ve ekleyin.

İki yumurta ve ve rendelenmiş kaşar peyniri ile tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Unu ekleyin. Tekrar karıştırın. Elinizle de yoğurun. Kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı.

15 dakika mayalanmasını bekleyin.

Masayı unlayın. Hamuru beze haline getirin. İki şerit çizip hamuru ayırın. Tekrar yuvarlayın. Tavada ortasına delik açarak tekrar pişirin.

5 dakika pişirdikten sonra iki bezeyi üst üste açıp yayın. Tekrar ısınmış tavaya alın. Yaygın şekilde pişirin. 15 dakikada hazır! Afiyet olsun.