Yoğurtlu mezelerin göz nuru! Kabak tarator tarifi, 4 dal dereotu yetiyor

En sevilen mezelerin başında kabak tarator geliyor. Kabak tarator havuçla daha da lezzetleniyor. Yoğurtlu mezelerden biri olan kabak taratoru kaşıklayacaksınız. İşte tarifi...

Yoğurtlu kabak tarator sotelenerek pişiriliyor. Karabiber ve tuz ile harmanlanan bu mezeyi yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. İşte tarifi...

HAVUÇ KABAK TARATOR MALZEMELERİ

2 adet havuç – rende

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

2 adet kabak – rende

4 – 5 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 – 2 diş sarımsak

½ su bardağı ceviz – iri kıyılmış

4 – 5 dal dereotu

YAPILIŞI

Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

Isınan tavanızın içerisine zeytinyağı ve rendelenmiş havucu ilave edip soteleyin.

Hafif tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Havuç hafif sotelenince rendelenmiş kabakları ilave edip sotelemeye devam edin.

Hafif tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Yoğurdu bir karıştırma kabına alın.

Üzerine tuz, karabiber ve sotelediğiniz sebzeleri alıp karıştırın.

Ezilmiş sarımsak, iri kıyılmış ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.

Hazır olan salatanızı servis edeceğiniz tabağa alın ve soğuk servis edin.