Yoğurt veya salatanın içine 1 kaşık ekleyin! Hem kabızlık sona eriyor, hem Omega-3 deposu

Omega-3 deposu olan bazı baharatlar hem kabızlık hem de kalp için çok değerli. Uzmanlar, kabızlık için bu baharatları yoğurt veya salata içerisine bir kaşık ekleyerek tüketmeyi öneriyor. İşte bağırsakları çalıştıran baharatın diğer faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kabızlık için en faydalı baharatlardan biri de keten tohumudur. Hem beslenme hem de sağlık için değerli olan keten tohumu Omega-3 açısından da zengindir. Lif içeriğinden dolayı bağırsakları düzenleyen keten tohumu, iyi bakterileri çoğaltır.

KABIZLIK İÇİN 1 KAŞIK YETİYOR

Özellikle kabızlığı olanlar, 1 çay kaşığı kadar keten tohumunu yoğurt veya salata ile karıştırarak keten tohumundan istifade edebilirler.

KETEN TOHUMUNUN DİĞER FAYDALARI

Cilt Sağlığı: Cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı olur, cildin elastikiyetini artırabilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Aynı zamanda akne ve diğer cilt problemlerini iyileştirme potansiyeline sahiptir.

Kalp Sağlığı: Omega-3 yağ asitleri ve lignanlar sayesinde keten tohumu yağı, kolesterol seviyelerini düzenleyebilir ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir.

Kadın sağlığı: Lignanlar sayesinde keten tohumu yağı, hormon seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir ve özellikle kadın sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösterebilir.

Kemik Sağlığı: Omega-3 yağ asitleri, kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltabilir.

Bağışıklık Sistemi: Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Eldeki egzamanın çözümü: O meyvenin suyu, 20 dakika bekletince...