HABER MERKEZİ
Harvard Üniversitesi ve Mass General Brigham'ın öncülük ettiği yeni bir araştırma sonucuna göre haftada iki ya da üzerinde yoğurt tüketmenin kolon kanseri riskini düşürebileceği iddia edildi.
Harvard Üniversitesi ve Mass General Brigham'ın öncülük ettiği yeni bir araştırma sonucuna göre haftada iki ya da üzerinde yoğurt tüketmenin kolon kanseri riskini düşürebileceği iddia edildi.
Araştırmada yoğurdun, bağırsakta bulunan bakterileri desteklediği ve özellikle agresif kolorektal kanser türlerine karşı bir koruma etkisi yarattığı ifade edildi.
Araştırmada yoğurt etkili oldu
Uzmanlar da bunun üzerinde yoğurdun içeriğinde yer alan probiyotiklerin bağırsak mikrobiyomunu olumlu bir şekilde değiştirdiğini ve kanser gelişimi önlemek açısından etkili olduğunun altını çizdi.
Araştırmacılar çalışmaların hala devam ettiğini aktarırken sağlık beslenmenin de kanser riskini azaltmada önemli bir rolü olduğunu belirtti.
Bundan önceki araştırmalarda da bu konuya değinilirken araştırmacılara göre haftada iki ya da üzerinde porsiyon yoğurt tüketen kişilerde bağırsak kanseri görülme riski yüzde 20 oranında daha düşük çıktı.