Yoğurt sağlıklı ve lezzetli olduğundan dolayı pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ancak yanlış şartlarda saklanan yoğurdun daha kısa sürede bozulduğu görülebilir. Ayrıca bu noktada yoğurt sevenlerin dikkat etmeleri için önerilen bazı yöntemler, bozulma sürecini geciktirebiliyor.
Yoğurt seven birçok insan genellikle evde depolayabiliyor. Öte yandan yanlış şartlarda muhafaza edilen yoğurt, kısa sürede bozulabiliyor. Ayrıca bazı yöntemler sayesinde yoğurdun bozulmasını geciktirmek mümkün olabiliyor. Nitekim o yöntemlerden bazıları şu şekilde;
Dikkat: Yoğurdun bozulduğu; tadından, görüntüsünden ve kokusundan anlaşılabilir. Ayrıca bozulmuş yoğurt; küflü, ekşi ve keskin bir koku veya tat ortaya çıkartabilir. Öte yandan renk değişimi, küçük topaklar ve su ayrılması da bozulduğunun göstergesi olabilir.