Yoğurt sevenler dikkat! Bu yöntemlerle bozulması önlenebiliyor

Yoğurt hem sağlıklı hem de lezzetli olduğundan dolayı birçok kişi tarafından severek tüketilebiliyor. Ancak kısa sürede bozulması pek çok insanın moralini bozabiliyor. Öte yandan bazı yöntemlerle yoğurt bozulmadan daha uzun süre muhafaza edilebiliyor. İşte detaylar…

Yoğurt sağlıklı ve lezzetli olduğundan dolayı pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ancak yanlış şartlarda saklanan yoğurdun daha kısa sürede bozulduğu görülebilir. Ayrıca bu noktada yoğurt sevenlerin dikkat etmeleri için önerilen bazı yöntemler, bozulma sürecini geciktirebiliyor.

YOĞURT BOZULMASINI GECİKTİREBİLEN YÖNTEMLER

Yoğurt seven birçok insan genellikle evde depolayabiliyor. Öte yandan yanlış şartlarda muhafaza edilen yoğurt, kısa sürede bozulabiliyor. Ayrıca bazı yöntemler sayesinde yoğurdun bozulmasını geciktirmek mümkün olabiliyor. Nitekim o yöntemlerden bazıları şu şekilde;

  • Yoğurdun buzdolabında saklanması öneriliyor. Bu sayede daha geç bozulabilir.
  • Yoğurdun açıldıktan kısa süre sonra tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü açık yoğurt daha kısa bir zamanda bozulabilir.
  • Yoğurdun başka gıdalarla karıştırılması, erken bozulmasına sebep olabilir. Örneğin; bal, tahin ve meyve gibi gıdalar nedeniyle daha kısa sürede bozulabilir.
  • Dikkat: Yoğurdun bozulduğu; tadından, görüntüsünden ve kokusundan anlaşılabilir. Ayrıca bozulmuş yoğurt; küflü, ekşi ve keskin bir koku veya tat ortaya çıkartabilir. Öte yandan renk değişimi, küçük topaklar ve su ayrılması da bozulduğunun göstergesi olabilir.