Yoğurt bu yöntemle uzun süre bozulmuyor! Tek yapmanız gereken…

Yoğurt birçok insan tarafından hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu için tüketiliyor. Ancak kısa sürede bozulması pek çok insanın moralini bozabiliyor. Öte yandan yoğurt bir yöntem ile uzun süre bozulmadan durabiliyor. İşte detaylar…

Yoğurt sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli olarak gündeme gelebiliyor. Ayrıca birçok farklı şekilde değerlendirilebiliyor. Örneğin ayran yapımında kullanılabilirken, salatalara da eklenebiliyor. Bunun yanı sıra yoğurdun kısa sürede bozulduğu görülebiliyor.

Yoğurdun kısa sürede bozulması, bazı saklama koşullarına bağlı olarak gerçekleşebiliyor. Bu nedenle yoğurdun doğru şekilde saklanması gerekiyor. Bu sayede bozulma süreci yavaşlayabilir.

YOĞURT BU YÖNTEMLE UZUN SÜRE BOZULMUYOR

Yoğurt bozulması, bir yöntem sayesinde uzun süre önlenebiliyor. Ayrıca tek yapılması gereken, diğer gıdalarla karıştırılmaması. Zira yoğurt başka gıdalarla karıştırıldığında, daha erken sürede bozulabilir.

Öte yandan yoğurt açıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmeli. Çünkü açık yoğurt daha kısa sürede bozulabilir.

YOĞURDUN BOZULDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Yoğurt bozulması; görüntüsünden, tadından ve kokusundan anlaşılabilir. Zira ekşi ya da küflü olması ve etrafa kötü bir koku yayması bozulduğunun göstergesi olabilir. Ayrıca bozulmuş yoğurtta renk değişimi, topak oluşumu ve su ayrılması görülebilir.