AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bağırsaklarla ilgili problemler her geçen gün artıyor. Canan Karatay, vücudun ikinci beyni olarak tanımlanan bağırsakların sağlıklı olmasının sırrının yoğurt ve probiyotik olduğunu söyledi.
CANAN KARATAY, "KENDİ YOĞURDUNUZU YAPIN"
Gerek kendi Youtube kanalında gerekse verdiği röportajlarda sağlıklı bağırsak için ev yapımı yoğurdun çok önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, durumun önemini şu sözlerle anlatıyor:
"Yani herkes aklını başına alsın kardeşim. Evde yoğurdunu yapsın. Yoğurt yapmak kadar kolay bir şey yok. Ben her zaman söylüyorum. Bir daha söyleyeceğim. 12 sene Amerika'da kaldım. Kendi yoğurdumu yaptım. Benim oğlum da hiç dışarıdan yoğurt almadı. Evlendiler. Eşi de öyle. Kendi yoğurtlarını yapıyorlar."
YOĞURT NEDEN ÖNEMLİ?
Ev yapımı yoğurdun neden önemli olduğunu anlatan Canan Karatay, yoğurdun faydalarını şöyle sıraladı:
"Hakikaten yoğurt çok önemli. Probiyotik çok önemli. Onu her zaman söylüyoruz. Yani bağırsaklar sağlıklı olduğu zaman probiyotik bakteriler çok fazla olduğu zaman bütün hücreler toparlıyor. Beyin hücreleri de toparlıyor. Mutluluk da toparlıyor. Bağışıklık sistemi de toparlıyor. Bütün hastalıkları engelleniyor. Onun için hastalanmıyorsunuz."