Yıpranmış saçlara bakım maskesi tarifi

Saç bakımının biz kadınlar için ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Hava değişimleri, bulunulan ortam, stres saçlarımızı yorgun düşürüyor. Hazır saç bakım ürünleri almak yerine sizlere evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarifim var. Bu tarif sayesinde bitkin saçlarınız yeniden parlayacak, kırılma oranları azalacak ve saç dipleriniz yenilenecek.

Büşra Kamış / Aksam.com.tr

Bunun için bildiğiniz üzere saçlara binbir çeşit faydası olan mayoneze ihtiyacımız var. İçerisinde bulunan yumurta ve sirke saçların hem hızlı uzamasını hem de yumuşacık olmasını sağlıyor. Diğer bir mücizevi ürünümüz ise hoş kokusu, yoğun nemlendirme özelliği ve içerdiği bol miktarda antioksidanla cildi yenileyen ve saçları güçlendiren hindistan cevizi yağı. Saç maskemiz için son olarak kullanacağımız ürün ise zeytinyağı. Zeytinyağının cilde ve saçlara faydasını anlatmakla bitiremeyiz. Bu yüzden sizlere hemen saç maskemizin yapılışı anlatıyorum:

Öncelikle, mayonezi dolaptan çıkardıysanız oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Bir kase içerisinde, 3-4 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Karışımı hazırladıktan sonra saçlarınızı hafif ıslatın, maskeyi saçınızın tüm bölgelerine 10 dakika boyunca parmaklarınızla masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saç bonesi takıp yaklaşık 2 saat bekleyin. 2 saat sonrasında da şampuan ve bol su yardımı ile yıkayın. Saçlarınızdaki gözle görülür değişiminin farkına varacağınızdan eminim.