Yılların anne tatlısı: Kalburabastı tarifi! Şerbeti damla damla akıyor

İftara tatlı tarifi arayanlar kalburabastı tarifini tercih ediyor. Şerbetli tatlı olan kalburabastı annelerin en sık yaptığı hamur işlerinden biri. Kalburabastı tarifinin püf noktası şerbetinin soğuk dökülmesidir. Bilindik malzemelerle yapılan bu tatlı tarif defterinizde en kolay tatlı isimleri listesine girebilir.

KALBURABASTI MALZEMELERİ NELERDİR?

2 su bardağı ayçiçek yağı

2,5 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

KALBURABASTI TARİFİ

Kalburabastı tatlısı iftar menülerinin vazgeçilmezi. Öncelikle kalburabastı tatlısının şekerini, suyunu ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Ocağınızın kısık ateşinde 20 dakika kadar daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin.

Üst kısmını süzgecin üzerine bastırın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün.