Yıllardır yanlış tüketilen hamsi! Uzmanlar gerçeği açıkladı

Hamsi kış mevsiminde tüketilen en sevilen ve sağlıklı balık çeşitlerinden biridir. Küçük balık hamsinin kılçıkları incedir. Ancak bir çok kişi kılçığını ayıklayıp yemeyi tercih ediyor. Peki hamsi kılçıklı yenir mi? İşte yanıtı...

Hamsi her dönemin sevilen balığı. Hamsinin kılçığı ise mineral bakımından çok zengin. Peki hamsi kılçıklı yenir mi? İşte yanıtı...

HAMSİ NASIL YENİR?

Uzmanlar hamsi, istavrit gibi küçük balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslında epeyce zaman harcarız. Biliyorsunuz ki balık Omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir. Kılçığı ise de kalsiyum ve fosfor mineralleri ile zengindir. Balık kılçığının bünyesinde bulunan bu iki önemli mineral kemiklerin güçlenmesine sağlar. Aynı zamanda kemiklerin dayanıklılığını arttırır. Kemik erimesi gibi sorunların önüne yaşanmamasını sağlar. Bu yüzden kemik hastalıkları ile sıkıntılar yaşayan hastalar için balık etinin kılçıkla beraber tüketilmesi tavsiye ediliyor. Tabi ki her balık kılçığı ile birlikte tüketilmeyebilir. Mesela somon ve sardalya gibi konserve balıklar yumuşak kılçıkları ile birlikte tüketebilirsiniz Hamsi, istavrit de küçük bir balık olduğundan, yine kılçıkları ile beraber yenilebilir.