Yıllardır boşuna uğraşıyormuşuz! İşte domates kabuklarını soymanın pratik yöntemi

Domates kabuklarını soymanın bazı pratik yöntemleri birçok kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü onlarca domatesin soyulması isteniyorsa, bu işlem oldukça uğraştırıcı olabilir. Bunun yanı sıra bazı pratik yöntemler sayesinde domates kabukları kolayca soyulabilir. İşte detaylar…

Domates kabukları toplu bir şekilde soyulacaksa, yanlış yöntemlerle oldukça fazla zaman alabilir. Bu nedenle özellikle onlarca domatesi aynı anda soymak isteyenler tarafından domates kabuklarını soymanın pratik yöntemleri araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek bir yöntem, ''yıllardır boşuna uğraşıyormuşuz'' bile dedirtebiliyor.

DOMATES KABUKLARINI SOYMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Domates kabuklarını toplu bir şekilde soymak isteyenler birçok farklı yöntemi deneyebiliyor. Ayrıca denenen yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olabiliyor. Bunun yanı sıra domates kabuklarını soymanın pratik yöntemlerinden biri, bir kap sıcak su ve bir kap soğuk su ile gerçekleşiyor.

Domates kabuklarını pratik bir şekilde soymak için bir kap sıcak su ve bir kap soğuk su hazırlanır. Akabinde domateslerin alt kısmına bıçak yardımıyla ''+'' şeklinde çentik atılır. Devamında tüm domatesler sıcak su dolu kabın içerisine yerleştirilerek ortalama 45 saniye bekletilir. Sonra çıkartılarak soğuk suyun içerisine koyulur ve ortalama 45 saniye bekletilir. Ardından çıkartılır ve domates kabuklarının kolayca soyulduğu gözlemlenebilir. Ayrıca bu yöntem sayesinde domates sosu veya salça hazırlanırken kolaylık sağlanabilir.