Yılbaşında kilo aldıran 3 hataya dikkat

Yılbaşı programları herkesin diyetini bozuyor. Böyle olunca kilo almak da kaçınılmaz oluyor. Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, yılbaşında kilo aldıran hataları ve kilo aldırmayan atıştırmalıkları anlattı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Yılbaşında diyeti bozmamanın tek kuralı doğru tercihler. Her şeyden az tüketmek ve yiyecekleri yavaş yemek ilk kural.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, "Sağlıklı atıştırmalıklar çoğunlukta olursa kilonuzu korumanız kolaylaşır." Dedi. İşte yılbaşında kilo aldıran hatalar ve kilo aldırmayan atıştırmalıklar...

YILBAŞINDA KİLO ALDIRAN 3 HATA

1. Akşam çok yiyeceğim psikolojisiyle bütün gün aç kalmak

2. Ertesi gün ceza moduna girip hiçbir şey yememek.

3. Yılbaşı yemeğinde önünüzden kaçırıyormuş gibi çok hızlı ve nefes almadan yemek yemek

YILBAŞINDA DİYETİ BOZMAYAN ATIŞTIRMALIKLAR

1 kâse kadar fındık, ceviz, badem, fıstık gibi yağlı kuruyemişleri tercih etmelisiniz.

Kepekli ekmek ile yapılmış kanepeler hazırlayabilirsiniz.

Tatlı alternatiflerinde; ayva tatlısı, kabak tatlısı, sütlü tatlılara yer verin.

HATALARI DÜZELTEN DOĞRULAR

Yılbaşı gecesinin gündüzü, yılın son günü, sabah öğlen ağır olmamak şartı ile protein ve lif içeren bir yemek yemek veya yoğunsanız zamanınız yoksa sağlıklı bir atıştırmalık almak. Örnek verecek olursam; sebze yemeği ve yoğurt olabileceği gibi, tam tahıl unlu ekmek arası peynirli bir sandviç de olabilir. Böylece metabolizmanızı ve vücudunuzu zorlamamış olursunuz.

Akşam yemekte gecenin umut ve güzelliğine odaklanıp, canınız istediği yiyecekleri yanında, sağlıklı seçimlerle dengeleyerek keyifle yemelisiniz. Ertesi gün de saat kurmadan uykunuzu almış bir şekilde kalkıp güzel bir yeni yıl kahvaltısı yapmalısınız.