Yılbaşı özel tatlı tarifi! Lezzeti iştah açan ayva tatlısını kaymak ve fıstıkla servis edebilirsiniz

Yılbaşına hafif tatlı denemek isteyen birçok kişi var. Ayva tatlısı ekşi ve tatlının karması ve çok lezzetli. Peki yılbaşında birçok kişinin tercihi olan ayva tatlısı nasıl yapılır?

Ayva tatlısı kaymak ve fıstıkla servis edildiğinde daha da lezzetleniyor. Ayva tatlısı çay eşliğinde çok seviliyor. Ayva tatlısının lezzeti ise tadını damakta bırakıyor. Peki ayva tatlısı nasıl yapılır?

LEZZETİYLE KENDİNE HAYRAN BIRAKAN AYVA TATLISI TARİFİ!

MALZEMELER

* 2 tane büyük boy ayva

* 8 çorba kaşığı kadar toz şeker

* 1 su bardağı kadar su

* Yarım çay bardağı kadar vişne suyu

* 1 tane çubuk tarçın

* 5 tane karanfil

* Yarım limonun suyu

Servisi için:

* 100 gram kaymak

* 1 çorba kaşığı kadar toz antep fıstığı

TARİF

Ayva tatlısı tarifi için ilk olarak hazırlıklara ayvaların kabuklarının soyup ortadan ikiye keserek başlamak gerekiyor.

Sonrasında ayvalar, kararmamaları için limonlu suyun içerisine kabukları ile beraber yerleştiriliyor.

Ayva çekirdekleri ise daha sonra kullanılmak üzere bir kenara alınıyor.

Devamında ayva tatlısı yapımı için geniş bir tencere alınıyor ve ayvalar tek sıra halinde tencereye diziliyor.

Her bir ayvanın üstüne ise toz şeker ilave ediliyor.

Sonrasında su, ayva çekirdekleri, limon suyu, ayva kabukları ve malzeme listesindeki baharatlar tencerenin içerisine aktarılıyor.

Tencere ocağa alınıyor ve orta ateşte, içerisindeki su kaynayana kadar ayvalar pişiriliyor.

Su kaynadıktan sonra vişne suyu da ilave ediliyor ve tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısık ateşe alınıyor, tatlı pişmeye bırakılıyor.

Ortalama bir saatin ardından suyunu iyice çekmiş ve renk almış ayvalar bir bıçakla kontrol ediliyor.

Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alınıyor ve dinlenmesi için bekletiliyor.

Bir süre bekletilen ayvalar servis tabağına aktarıldıktan sonra üstüne tencerede kalmış olan şerbetinden de biraz gezdiriliyor.

Üstüne ya da yanına kaymak konulup, üzerine de toz Antep fıstığı gezdirilerek soğuk ya da ılık şeklinde servis ediliyor.