Yılbaşı menüsünü ucuza getirmenin 3 püf noktası

Yılbaşı yaklaştıkça sofrada ne yesek derdi de artıyor. Yılbaşına günler kala yemek listenizdeki olmazsa olmazlar neler? Yılbaşı menüsünü ucuza getirmenin yolu klasik ürünlerin yerine alternatifleri bulmak. Yani hindi ya da pastırma şart değil. İşte yılbaşı menüsünde yapabileceğiniz değişikler…

AKSAM/MOR PAPATYA

Yılbaşı menüsüne hazırlıklar başladı. Peki, en ucuz yılbaşı menüsü nasıl hazırlanır? Ailelerin ve arkadaşların bir araya gelerek keyifli vakit geçirdiği yılbaşı akşamında sofradaki yemekler herkes için önemli. Peki, yılın son yemeği nasıl daha uygun fiyatlı olabilir?

EN UCUZ YILBAŞI MENÜSÜ

Herkes yılbaşı menüsünü hesaplı bir şekilde çıkarmaya çalışıyor. Şeflere göre bu zor olsa da her zaman her lezzetin bir alternatifi var.

HİNDİ YERİNE TAVUK

Yılbaşı sofrası denilince herkesin aklına ilk gelen yemek hindi olsa da bu yıl fiyatlarının artması sebebiyle sofrada onun yerine tavuk tercih etmek daha hesaplı olabilir. Sofraya pastırma yerine kuru et koymak daha uygun olabilir.

MEVSİMLİK SEBZE VE MEYVELER

Sofrada yer vereceğiniz meyve ve sebzelerin mevsimine uygun olması cüzdanınıza katkı sağlayabilir. Örneğin sofrada yer alacak olan meyve tabağında mandalina, portakal ve nar gibi meyveler tercih edebilirsiniz. Sebzelerde ise yine kış sebzesi olan ıspanak, lahana veya kabak tercih edebilirsiniz.

EV YAPIMI TATLILAR

Dışardan tatlı almak yerine ev yapımı tatlılar yapmak daha makul ve sağlıklı olabilir. Bu önerilerle yılbaşı menüsünü uygun fiyatlarla hazırlayabilirsiniz. Böylece, ekonomik bir şekilde yılbaşı akşamını keyifle kutlayabilirsiniz.