Yılan olduğunu anlamanın 3 basit yolu! Ormanlık alanlarda bunlara dikkat edin

Yılan birçok insanın tedirgin olmasına sebep olur. Ayrıca özellikle ormanlık alanlarda görülebilir. Öte yandan etrafta yılan olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunuyor. Bu nedenle ormanlık alanlara gidildiğinde, söz konusu yollara dikkat edilmesi öneriliyor. İşte detaylar…

Yılan ile birçok insan hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Çünkü ormanlık alanlara gidildiğinde görülme ihtimali oluyor. Ayrıca pek çok insan yılan olmasa bile olduğu izlenimine kapılabiliyor. Bu nedenle tedirgin hissediyor. Peki, söz konusu sürüngenin geldiğini anlamanın basit yolları bulunuyor mu?

Bu noktada tercih edilecek bazı basit yollar, söz konusu sürüngenin etrafta olduğunu anlamada kolaylık sağlayabiliyor. Bu nedenle ormanlık alanlarda söz konusu yollara dikkat edilmesi öneriliyor.

YILAN OLDUĞUNU ANLAMANIN 3 BASİT YOLU

Özellikle ormanlık alanlara gidildiğinde pek çok insan yılandan tedirgin olabiliyor. Bu noktada etrafta söz konusu sürüngenin olup olmadığını anlamanın çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları oldukça basit. İşte söz konusu basit yollardan 3'ü şu şekilde; sesi, izi, deri değişimi ve döküntüler.

Sesi: Yılanlar genellikle sessiz sürüngenler arasında gösterilir. Ancak bazı yılan türlerinde tıslama ya da hışırtı gibi sesler çıkabilir. Bu sesler duyulduğunda etrafta söz konusu sürüngenler olabilir.

İzi: Yılanlar süründükleri yerlerde iz bırakabilirler. Özellikle tozlu ya da çamurlu zeminlerde söz konusu sürüngenlerin izleri görülebilir. Vücut yapılarından dolayı genellikle düzensiz ve sürüklenmiş gibi bir iz bırakabilirler.

Deri Değişimi ve Döküntüler: Yılanlar periyodik olarak derilerini değiştirirler. Bu süreçte eski derilerini dökerler. Etrafta yeni dökülmüş bir deri bulunuyorsa, yakınlarda söz konusu sürüngenler olabilir.

Not: Söz konusu sürüngenlerle karşılaşıldığında sakin olması ve o alandan uzaklaşılarak profesyonel bir yardım alınması öneriliyor. Yılan sokması gerçekleştiyse mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekiyor. Öte yandan yukarıdaki yolları dikkatle gözlemlemek oldukça önemli. Ancak söz konusu sürüngenlerin etrafta olduğunun farklı belirtileri de olabilir. Zira genellikle sessiz olarak bilinirler. Bu nedenle geldikleri anlaşılmayabilir. Özellikle ormanlık gibi alanlarda dikkatli olunması önerilir.

Fare ve kulağakaçan böcekleri bu yüzden evlere geliyor! İşte onlardan kurtulmanın basit yolları