AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yeşil ve sarı muz tat bakımından farklıdır. Genelde herkes sarı muz seçer. Fakat bu muhteşem meyvenin aslında yeşilinin makbul olduğunu biliyor muydunuz?
Muz genellikle henüz yeşilken hasat edilir. Bu, satın almadan önce fazla olgunlaşmamalarını sağlamak içindir. Biz de markette genelde sarı hallerini görürüz. Yeşil muz görsek de çoğumuz almayız.
YEŞİL MUZUN FAYDALARI
Yeşil muzlar da nişastalarda daha yüksektir. Muz olgunlaşıp sarardıkça nişastalar şekere dönüşür.
Tok tutar ve iştahı azaltırlar. Bu yüzden kilo vermeye yardımcıdırlar.
Daha az kaloriye sahiptirler.
Sindirimi iyileştirirler.
İyi bir probiyotiktir. Bağırsaklarınızda bulunan dost bakterileri besler.
Kan şekerini dengeler.