Hilal Çakır
Yeşil fasulye tarifi menülerin vazgeçilmezi. En kolay tencere yemeklerinden biri olan taze fasulye sadece birkaç malzemeyle hazırlanıyor. Yeşil fasulyeyi zeytinyağıyla yaparsanız çok daha lezzetli olur.
"Bugün ne pişirsem?" diyenler akşam yemeği menüsüne yeşil fasulye tarifini araştırıyor. Peki, yeşil fasulye nasıl yapılır? Yeşil fasulyeye lezzet veren zeytinyağı ve sarımsak. İşte nefis zeytinyağlı fasulye tarifi ve malzemeler...
YEŞİL FASULYE MALZEMELER
1 kilo yeşil fasulye
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Rendelenmiş domates
Salça
YEŞİL FASULYE TARİFİ
Yeşil fasulye tarifi için önce fasulyeleri yıkayın. Ardından isteğe göre kırın veya yarma olarak doğrayın. Soğanı ve sarımsağı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyerek birkaç tur karıştırın.
Ardından fasulyeleri de yerleştirdikten sonra düdüklü tencerenizin ölçüsü kadar sıcak su ekleyin. Karıştırın ve biraz tuz atın. Düdüklünün kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Düdüklü yoksa normal tencerede de pişirebilirsiniz. Akşam menünüz hazır. Afiyet olsun...
YEŞİL FASULYENİN FAYDALARI
Böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur
Zihin ve beden yorgunluğunu alır
Karaciğere faydalıdır
Toksinleri vücuttan atar
Yeşil fasulye kalbe iyi gelir
Yaşlanmaya karşı etkilidir