Yeşil fasulye tarifi! Kalbin ve karaciğerin dostu taze fasulye menülerin favorisi

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler yeşil fasulye tarifini araştırıyor. Yeşil fasulyeyi yarma yapacaksanız biraz zamanınızı alabilir. Ama sonuçta ortaya çıkan lezzete değiyor. Ayrıca yeşil fasulye kalbe ve karaciğere iyi geliyor. Yeşil fasulye menüye yapılabilecek en kolay tencere yemeği. İşte yarım saatte taze fasulye tarifi ve malzemeleri...

Hilal Çakır

Yeşil fasulye tarifi menülerin vazgeçilmezi. En kolay tencere yemeklerinden biri olan taze fasulye sadece birkaç malzemeyle hazırlanıyor. Yeşil fasulyeyi zeytinyağıyla yaparsanız çok daha lezzetli olur.

"Bugün ne pişirsem?" diyenler akşam yemeği menüsüne yeşil fasulye tarifini araştırıyor. Peki, yeşil fasulye nasıl yapılır? Yeşil fasulyeye lezzet veren zeytinyağı ve sarımsak. İşte nefis zeytinyağlı fasulye tarifi ve malzemeler...

YEŞİL FASULYE MALZEMELER

1 kilo yeşil fasulye

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

Zeytinyağı

Rendelenmiş domates

Salça

YEŞİL FASULYE TARİFİ

Yeşil fasulye tarifi için önce fasulyeleri yıkayın. Ardından isteğe göre kırın veya yarma olarak doğrayın. Soğanı ve sarımsağı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyerek birkaç tur karıştırın.

Ardından fasulyeleri de yerleştirdikten sonra düdüklü tencerenizin ölçüsü kadar sıcak su ekleyin. Karıştırın ve biraz tuz atın. Düdüklünün kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Düdüklü yoksa normal tencerede de pişirebilirsiniz. Akşam menünüz hazır. Afiyet olsun...

YEŞİL FASULYENİN FAYDALARI

Böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur

Zihin ve beden yorgunluğunu alır

Karaciğere faydalıdır

Toksinleri vücuttan atar

Yeşil fasulye kalbe iyi gelir

Yaşlanmaya karşı etkilidir