Yeşil erik sevenler dikkat! O meyve tuzla tüketildiğinde bakın neler oluyor...

Yeşil erik, cilt sağlığından kemik sağlığına kadar pek çok şifayı içerisinde barındırıyor. Ancak yeşil eriğin tuzla birlikte tüketilmesi vücuda zarar da verebiliyor. Bu sebeple tuzlu erik tüketilirken dikkatli olunması gerekiyor. İşte o meyve ile ilgili detaylar…

Yeşil erik insan sağlığına faydalı özellikleriyle biliniyor. Fakat erik, tuzla birlikte tüketildiğinde zararlı olabiliyor. Bu nedenle yeşil erik tüketirken tuzlu olarak tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekiyor.

YEŞİL ERİĞİN FAYDALARI

Yeşil erik, insan sağlığı için olumlu etkileri bünyesinde barındırıyor. Söz konusu etkilerden bazıları; cildi gençleştirmesi, kemik sağlığını koruması, vitamin ve lif deposu olması olarak sayılabilir.

Erik Cildi Gençleştiriyor: Söz konusu yeşil meyve, yaşlanma karşıtı özelliği sayesinde cildi yeniler. Bu sayede cildin erken yaşlanması önlenmiş olur. Cilt tonunun eşitlenmesini sağlayabilen ilgili meyve, lekelerin ortadan kalkmasına da yardımcı olur.

Kemik Sağlığını Koruyor: Yeşil erik, yoğurt gibi besinlerle birlikte tüketildiğinde kalsiyum emilimini arttırabiliyor. Bu da kemik ve diş sağlığı için olumlu etki oluşturuyor. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengin olan söz konusu yeşil meyve, vücudun demir emme özelliğini arttırarak kan dolaşımını iyileştirebilir.

Vitamin ve Lif Deposu: A vitamini, C vitamini, potasyum ve lif kaynağı olarak bilinen meyve, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca söz konusu meyve, yaz nezlesine karşı koruma etkisi görür. İyi bir antioksidan kaynağı olarak da bilinir.

TUZLA TÜKETİLEN O MEYVENİN ZARARLARI

Erik, yaygın bir şekilde tuzla birlikte tüketilebiliyor. Bu yöntem doğru bilinen bir yanlış olarak ortaya çıkıyor. Söz konusu meyvenin tuzla birlikte tüketilmesi, vücuttaki ödem miktarının artmasına neden olabiliyor.

Yeşil erik ile beraber tüketilen aşırı tuz, tansiyonun yükselmesine sebebiyet verebilir. Ayrıca böbreklere aşırı yük binmesine de neden olabilir. Bu sebeple söz konusu meyve tüketilirken tuz tavsiye edilmiyor.