Yerken dahi kalori yaktıran mor salata tarifi! Sarımsak, maydanoz, yoğurt ilk 3 malzeme

Yoğurtlu mor salata çok zengin malzemelerle dolu. Vitamin değeri yüksek ve besleyici olan mor salata tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...

Nur Sena Sarıtaş

Mor lahana bol miktarda antioksidan içerir. Sarımsakla E vitamini artan bu salata yapılışı çok pratik. İşte detaylar...

Mor salatanın özünde şifa var. Kalori yakarken tok tutan bu salatada yok yok. İşte detaylar...

MALZEMELER

Bir adet orta boy mor lahana

Bir çay bardağı mayonez

Bir kase süzme yoğurt

4 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir avuç ceviz

Bir avuç dereotu

Tuz

AŞÇININ NOTU

Salatayı süslemek için avokado kullanabilirsiniz.

Mor lahanayı ortadan ikiye kestikten sonra sert kısmını kullanmayın.

Yumuşaması epey zor olacağı için salatanın da lezzetini bozabilir.

YAPILIŞI

İlk olarak mor lahanayı ortadan ikiye kesin.

Orta kısmını kullanmayın ve geri kalan kızmı rendenin geniş olan kısmı ile rendeleyin.

Teflon tavaya yağı koyun. Yağ ısınınca içine mor lahanaları ilave edip kavurma işlemine başlayın.

Kavrulma işlemi devam ettikçe lahana hacim olarak küçülecektir.

Lahanalar yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Derin bir kasede geri kalan bütün malzemeleri karıştırın.

Son olarak ılıyan mor lahanaları kaseye ilave edin.

Afiyet olsun...