Nur Sena Sarıtaş
Mor lahana bol miktarda antioksidan içerir. Sarımsakla E vitamini artan bu salata yapılışı çok pratik. İşte detaylar...
Mor salatanın özünde şifa var. Kalori yakarken tok tutan bu salatada yok yok. İşte detaylar...
MALZEMELER
Bir adet orta boy mor lahana
Bir çay bardağı mayonez
Bir kase süzme yoğurt
4 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir avuç ceviz
Bir avuç dereotu
Tuz
AŞÇININ NOTU
Salatayı süslemek için avokado kullanabilirsiniz.
Mor lahanayı ortadan ikiye kestikten sonra sert kısmını kullanmayın.
Yumuşaması epey zor olacağı için salatanın da lezzetini bozabilir.
YAPILIŞI
İlk olarak mor lahanayı ortadan ikiye kesin.
Orta kısmını kullanmayın ve geri kalan kızmı rendenin geniş olan kısmı ile rendeleyin.
Teflon tavaya yağı koyun. Yağ ısınınca içine mor lahanaları ilave edip kavurma işlemine başlayın.
Kavrulma işlemi devam ettikçe lahana hacim olarak küçülecektir.
Lahanalar yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Derin bir kasede geri kalan bütün malzemeleri karıştırın.
Son olarak ılıyan mor lahanaları kaseye ilave edin.
Afiyet olsun...