AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Günümüzdeki en büyük sorunlardan biri gelişi güzel tüketilen besinlerdir. Yapılan araştırmalarda vücudun ölüm riskini artıran besinlerin içeriğinde ciddi oranda kimyasal içerir. Uzmanlar bu besinlerin vücuttaki asit oranını artırarak eklem sıkıntılarını artırdığını keşfetti. Bunun aynı sıra özellikle yerken bir kez daha düşündüren besinlerin sağlıklı hücreleri öldürdüğü kanıtlandı.
Uzmanlar vücudu öldüren besinleri sıralarken dikkat çeken bir detayı hatırlattı. Bu besinler tüketildikçe 'Tüketim bağımlılığı' yapan besinlerdir. Nedeni ise içeriğindeki kimyasal maddeleri vücut tarafından alışkanlık haline gelmesinden kaynaklıdır.
TUZ
İşlenmiş tuz, vücudu anında öldürür. Kana karışarak vücuttaki sodyumu artırır. Hormon sıkıntısına yol açar. Sodyum ve hormonal bozukluk beraberinde ölü hücre sayısı yaşlanma ve kanseri getirir.
ŞEKER
Vücut şeker maddesini vücuttan en az bir yıl atamaz. Bağırsaklara yapışarak kan hızla karışan şeker hakkında uzmanlar yıllardır uyarılarda bulunur. Şeker özellikle kemik ve kas hastalıklarını beraberinde getirir.
FAST FOOD
Yapılan araştırmalarda en tehlikelisi fast food olduğu anlaşıldı. Bunun en büyük nedeni ise fast food içeriğinde kimyasal madde içerir. Bu maddeler bağırsakta öğütülmediği gibi sinir hücrelerine yapışarak beyne yerleşir. Beyindeki uyarıcı sistemleri alt üst eder.
MARGARİN
En tehlikeli yağ türüdür. Ani kalp krizlerine neden olur ve kişinin ölüm riskini yüzde yüze çıkarır. Margarin kandaki kötü kolesterol seviyesini yükseltir.