AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Zengin sofraların kurulacağı yeni yıl akşamında en beğenilen kek tarifini radarımıza aldık. Soğuk kış akşamlarında evi mis gibi kokutacak bal kabaklı cevizli kek, yemek sonrası çayla ya da sıcak bir kahveyle muazzam bir uyum tutacak. Misafirlerinizi ailenizi mutlu edeceğiniz bu kek oldukça basit bir tarifle yapılır.
Bal kabaklı cevizli kek aynı zamanda tam bir şifa deposudur. İçeriğinde tarçın, fındık ve havucun olduğu tarifle damaklarınız şenlenecek.
2 büyük dilim bal kabağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
2 su bardağı süt
Bir su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Bir çay bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir avuç öğütülmüş ceviz
Bir tavada tereyağını eritip üzerine irmik ekleyin.
Ardından bir su bardağı süt boşaltın. İyice karıştırdıktan sonra unu ilave edip hamur kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Kek kalıbına irmik helvasını iyice dağıtın.
Bir tencereye bal kabağını ve havucu püre haline getirip ekleyin.
İçine bir su bardağı süt ve zeytinyağını koyun.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine şeker, tarçın, toz şekeri koyun.
Muhallebi kıvamına gelen karışımı kek kalıbına dökün.
Soğuduktan sonra üzerini streçleyip buzdolabına koyun.
1 saat sonra çıkartıp rendelenmiş cevizi üzerine döküp servis edin.