Yeni evlenenler için dekorasyonda en çok yapılan 3 hata ve trendler

Yeni evlenenler için dekorasyon trendlerini bir araya getirdik. Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan İç Mimar Beste İnan, bu sene çeşitli aydınlatmaların trend olduğunu, mobilya da ise sadeliğin ön planda olduğunu söyledi. İşte ev içi dekorasyonda en çok yapılan hatalardan en kolay değişikliklere kadar her detay…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

2021'in ev içi dekorasyon trendleri için doğru bilinen yanlışları bir araya getirdik. 2021'de yaşanılan mekânlardaki eksik ürünler, eskiyen ürünler veya işlevsel olmayan ürünler kullanıcılarının gözüne batmaya başladı. Özellikle yeni evlenenler için çok önemli olan ev içi dekorasyona acele karar verildiğinde pişmanlık olabiliyor. Mutlu başlangıçlar için ev içi dekorasyon trendlerini kaleme aldık.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan İç Mimar Beste İnan, ev içi dekorasyon değişikliği hakkında bilgi verdi.

EVİNDE DEĞİŞİKLİK YAPMAK İSTEYENLERE 2 ÖNERİ

1. Geniş açıklıklı mekânlarda mekân içinde mekân yaratmak o alanı hem aynı mekâna ait özel alanlar haline hem de aynı mekâna ait ortak olarak kullanılan hobi alanları elde etmelerini sağlar. Bu şekilde oyun alanları, okuma alanları veya odaklanma alanları kurgulayabilirler.

2. Yaşam alanlarında kullanacakları hareketli mobilyalarında, renk tonlarını açık renklerde tercih ederlerse kırlentlerle ve yan ürün olan aksesuarlarla daha hareketli bir hale getirebilirler. Böylece her kırlent ve aksesuar değişiminde mekân hep daha farklı görünecektir.

EV İÇİ DEKORASYONDA YAPILAN 3 HATA

1. Form olarak kaba, bulunacağı mekân için fazla geniş ve derin ürünler tercih edilmesi doğru değildir.

2. Hareketli mobilya elemanlarında çok çeşitliliğe gitmek kavram kargaşasına sebep olabilir. Aynı zamanda geniş açıklıklı bir mekânda az ürün grubu kullanılması da doğru değildir.

3. Aydınlatma konusunda çeşitliliğe gidilmelidir. Sarkıt aydınlatmaları tüm alanda kullanmak yerine bazı alanlarda duvar apliği, duvar gömme spotu, zemin spotu veya çeşitli led ışıklarla farklılaştırmak daha doğrudur.