Yengeç nasıl pişirilir? İşte yengeç pişirmenin püf noktaları

''Yengeç nasıl pişirilir?'' sorusunun cevabı mutfakta deniz ürünleriyle arası iyi olanlar tarafından merak ediliyor. Yengeci farklı şekillerde pişirebilirsiniz. İşte size en kolay yengeç pişirme tarifleri...

Yengeç deniz ürünleri arasında sevilen lezzetlerden biri. Peki, yengeç nasıl pişirilir? Yengeç pişirmenin püf noktası iyi temizlenmesi ve yengeç üzerine ilave edilen malzemeler. İşte size iki farklı yengeç tarifi ve malzemeleri...

SARIMSAKLI YENGEÇ TARİFİ MALZEMELER

Yengeç

Sarımsak

Limon suyu

Zeytinyağı

SARIMSAKLI YENGEÇ TARİFİ

Yengeci pişirmek için önce temizleyin. Sırtından üst kabuğunu alın ve tuzlu suda yıkayın. Tencerenin içine ters şekilde yatırın.

Üzerine sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Duruma göre su ekleyebilirsiniz. Önce harlı ateşte sonra altını kısarak 5-10 dakika pişirin. Yengeç servis edilmeye hazır. Afiyet olsun...

YENGEÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yengeç

Limon

Defne yaprağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Zeytinyağı

Yeteri kadar su

YENGEÇ TARİFİ

Yengeç pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Önce yengeçleri yıkayın ve temizleyin.

Tencereye yengeç, defne yaprağı, biraz karabiber, tuz, toz biber ve kabuğu soyulmuş limon dilimlerinden biraz ekleyin.

Zeytinyağını gezdirip suyunu ilave edin ve kapağını kapatın.

Kapağı kapalı önce altı açık sonra kaynayınca kısıp yaklaşık 15 dakika pişirin. Yengeç servise hazır afiyet olsun.