Yengeç deniz ürünleri arasında sevilen lezzetlerden biri. Peki, yengeç nasıl pişirilir? Yengeç pişirmenin püf noktası iyi temizlenmesi ve yengeç üzerine ilave edilen malzemeler. İşte size iki farklı yengeç tarifi ve malzemeleri...
SARIMSAKLI YENGEÇ TARİFİ MALZEMELER
Yengeç
Sarımsak
Limon suyu
Zeytinyağı
SARIMSAKLI YENGEÇ TARİFİ
Yengeci pişirmek için önce temizleyin. Sırtından üst kabuğunu alın ve tuzlu suda yıkayın. Tencerenin içine ters şekilde yatırın.
Üzerine sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Duruma göre su ekleyebilirsiniz. Önce harlı ateşte sonra altını kısarak 5-10 dakika pişirin. Yengeç servis edilmeye hazır. Afiyet olsun...
YENGEÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yengeç
Limon
Defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Yeteri kadar su
YENGEÇ TARİFİ
Yengeç pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Önce yengeçleri yıkayın ve temizleyin.
Tencereye yengeç, defne yaprağı, biraz karabiber, tuz, toz biber ve kabuğu soyulmuş limon dilimlerinden biraz ekleyin.
Zeytinyağını gezdirip suyunu ilave edin ve kapağını kapatın.
Kapağı kapalı önce altı açık sonra kaynayınca kısıp yaklaşık 15 dakika pişirin. Yengeç servise hazır afiyet olsun.