''Yengeç nasıl pişirilir?'' diyenlere en lezzetli iki yengeç tarifi

Yengeç pişirmek kolay gibi görünse de aslında yengeç zor bir deniz ürünüdür. MasterChef'te yarışmacılar yengeç pişirirken hünerlerini gösterecek. Peki, yengeç nasıl pişirilir? En kolay yengeç pişirme taktiği haberimizde…

MasterChef'i izleyenler yengecin nasıl pişirildiğini merak ediyor. Yengeç pişirmek için birkaç tarif deneyebilirsiniz. Hangi tarifi yaparsanız yapın önemli olan yengeci doğru şekilde temizlemek ve buna uygun sos ürünlerini kullanmak. İşte "Yengeç nasıl pişirilir?" diyenlere en lezzetli iki yengeç tarifi...

YENGEÇ NASIL TEMİZLENİR?

Yengeç pişirmek için temizlemek de önemli. İçinde eti dışında her şeyi bırakarak çıkarın. Temizlendikten sonra olduğu gibi pişirin veya yemesini kolaylaştırmak için dört parçaya bölün.

SARIMSAKLI YENGEÇ TARİFİ MALZEMELER

Yengeç

Sarımsak

Limon suyu

Zeytinyağı

SARIMSAKLI YENGEÇ TARİFİ

Yengeci pişirmek için önce temizleyin. Sırtından üst kabuğunu alın ve tuzlu suda yıkayın. Tencerenin içine ters şekilde yatırın.

Üzerine sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Duruma göre su ekleyebilirsiniz. Önce harlı ateşte sonra altını kısarak 5-10 dakika pişirin. Yengeç servis edilmeye hazır. Afiyet olsun...

YENGEÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yengeç

Limon

Defneyaprağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Zeytinyağı

Yeteri kadar su

YENGEÇ TARİFİ

Yengeç pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Önce yengeçleri yıkayın ve temizleyin.

Tencereye yengeç, defneyaprağı, biraz karabiber, tuz, toz biber ve kabuğu soyulmuş limon dilimlerinden biraz ekleyin.

Zeytinyağını gezdirip suyunu ilave edin ve kapağını kapatın.

Kapağı kapalı önce altı açık sonra kaynayınca kısıp yaklaşık 15 dakika pişirin. Yengeç servise hazır afiyet olsun.