Yemeyen pişman oluyor: Şifa deposu pekmez ve limon kürü! Her sabah bir kaşık tüketilirse…

Pekmez ve limon kürü pek çok insan tarafından sık sık tüketilebiliyor. Çünkü sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle pekmez ve limon kürünü yemeyen adeta pişman oluyor. İşte detaylar…

Pekmez; kansızlığa iyi gelebiliyor, bağışıklığı güçlendirebiliyor, cilt ve kemik sağlığının iyileştirilmesinde faydalı olabiliyor. Öte yandan limon; eklem iltihaplarına faydalı olabiliyor, sindirime yararlı olabiliyor ve kalp krizi riskinin azalmasında yardımcı olabiliyor. Bunun yanı sıra pekmez ve limon kür şeklinde de tüketilebiliyor.

Pekmez ve limon ayrı ayrı birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Öte yandan kür şeklinde de insan sağlığı açısından yararlı olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim pekmez ve limon kürü her sabah bir kaşık tüketilirse, kan dolaşımının hızlı ve sağlıklı çalışmasında faydalı olabiliyor.

PEKMEZ VE LİMON KÜRÜNÜN FAYDALARI

Pekmez ve limon kürü sağlık açısından pek çok farklı fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle şifa deposu gibi görülebilen pekmez ve limon kürünü yemeyen adeta pişman olabiliyor. Nitekim pekmez ve limon kürünün yararlarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalı olabiliyor.

Vücudun daha enerjik olmasında yararlı olabiliyor.

Kuru öksürüğe karşı faydalı olabiliyor.

Boğazda oluşan tahrişe karşı yararlı olabiliyor.

Dikkat: Pekmez ve limon kürünü alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri tavsiye edilir.